Het lijkt erop dat het feit van het bezit van dit onderwerp ons sluw maakt: het organiseren van de “netwerkstoringen”, filter ongewenste oproepen, zeg vaker een leugen … is het echt zo?

Op het eerste gezicht is een mobiele telefoon niets meer dan een handig apparaat dat niet veel verschilt van andere nuttige huishoudelijke apparaten. Hoewel het in werkelijkheid behoort tot de categorie objecten die niet alleen de huishoudelijke kant van ons leven beïnvloeden, maar ook ons ​​gedrag zelf. We zijn niet langer verplicht om langetermijnplannen te maken – ze kunnen op elk gewenst moment aanpassingen aan hen aanbrengen door vrienden, familieleden of zakelijke partners te informeren. De mobiele telefoon heeft ons grotendeels gered van angst voor geliefden: nu is het genoeg voor ons om het nummer gewoon te bellen en ervoor te zorgen dat alles bij hen in orde is. De telefoon redt ons van eenzaamheid, waardoor je op elk moment de stemmen van dierbare mensen kunt horen, en geeft een gevoel van hun eigen vraag (“ze bellen me vaak, dan heb ik het nodig!”).

Volgens Romir Monitoring gebruikt meer dan 61% van de volwassen populatie mobiele telefoons in Rusland, en in grote steden bereikt dit cijfer 75%, gestaag van jaar tot jaar toeneemt. “De redenen voor een dergelijke massale hobby zijn niet alleen op het gebied van praktisch gemak”, gelooft de psychotherapeut Natalia Zabutskaya. – Mobiele communicatie helpt ons relatief pijnlijk te verbergen voor problemen, in plaats van ze op te lossen “. Verwijzend naar problemen in verband, communiceren we niet met iemand in de buurt van, bedriegen en niet uit angst dat we zullen worden “doorsneden” vanwege lopende ogen, informeren we het slechte nieuws, zonder naar het gezicht van de persoon te kijken … wat vroeger inspanning vereisen, dankzij de mobiele telefoon, is nu eenvoudig en natuurlijk. “Natuurlijk, om te zeggen dat een mobiele telefoon in staat is om van een eerlijke persoon een fervent leugenaar te veranderen, is het niet waard”, vervolgt Natalya Izbutskaya, “hij draagt ​​echter zeker bij aan een meer hulpverlening van ons karakter.”.

Reality

Het Roemeense bedrijf Simeda heeft het voorvoegsel uitgebracht aan mobiele telefoons, zodat u zijn woorden kunt vergezellen met bepaalde geluiden: automobile files, het kantoor van de tandarts … het wordt gemakkelijker om te liegen. “Mensen die gewend zijn om te misleiden, zullen dit blijven doen zonder technische trucs”, zegt de sociaal psycholoog Tahir Bazarov, “het hangt allemaal af van de wens van een partner of baas om deze trucs tegen te komen”. Maar er is hier een ander aspect – de verdere virtualisatie van ons leven. “Een leugen zeggen, we bouwen kunstmatige realiteit,” vervolgt Tahir Bazarov. -Op een gegeven moment kan een persoon stoppen met begrijpen welke realiteit hij is, waar hij eigenlijk thuis is of nog steeds in een file. “. Dus de onschuldigen, het lijkt erop dat een leugen op een mobiel niet alleen in staat is om een ​​soort problematische situatie af te gladderen, maar ook om schade aan zelfidentiteit te veroorzaken.

Geen beschikbaarheid hebben

De keren dat we, nadat we het huis hadden verlaten, konden oplossen in de grenzeloze ruimte van de metropool en ons volledig vrij voelen, in het verleden bleven. De mobiele telefoon beperkt tot op zekere hoogte de soevereiniteit van een persoon: met de hulp van een cellulaire wordt ons privéleven transparanter gemaakt. Nu kan ieder van ons op elk moment gemakkelijk worden gebeld. Bovendien, als de telefoon niet antwoordt, kan de informatie naar de SSMEC worden verzonden en wordt het ontbreken van een antwoord erop op zijn eigen manier geïnterpreteerd.

“Soms wil ik na een zakelijke bijeenkomst niet terugkeren naar het kantoor”, zegt de 31-jarige Andrey. – In een dergelijke situatie vertel ik de baas liever dat de vergadering is vertraagd, en in plaats van weer aan het werk te gaan, kalm naar huis te gaan, naar vrienden of waar ik maar wil “.

Binnen redelijke grenzen is dergelijk gedrag verklaarbaar. “Liegt telefonisch in antwoord op de vraag” Waar ben je?”-Een natuurlijke beschermende reactie, de poging van een persoon om ten minste op de een of andere manier te compenseren voor de constante vernauwing van zijn persoonlijke ruimte, legt de psychotherapeut uit Tatyana Rebeco. – Een ander ding is als dit systematisch gebeurt. In dit geval moet je naar jezelf luisteren en proberen te begrijpen waarom je zo vaak een leugen zegt. Waarschijnlijk heeft dit gedrag niets te maken met de mobiele telefoon – misschien zul je genieten van constante hoaxes, niet altijd nadenken over de schade die je kunt veroorzaken aan de gevoelens van andere mensen “.

Ik filter – dus ik bestuur

“Sommige van mijn vrienden-die met wie ik geen relatie wil onderhouden-ik opgenomen in de” zwarte lijst “, waarvoor ik een speciale melodie heb opgezet”, zegt de 22-jarige Lydia. – Nu, als ik Ravel’s “Bolero” hoor, haal ik niet eens mijn tas uit mijn tas om erachter te komen wie mij belt “.

De praktijk van het filteren van oproepen staat bekend om bijna elke mobiele gebruiker: verwijzend naar technische problemen, kunnen we het gesprek ontwijken, maar we kunnen volledig ‘sluiten’ voor communicatie door de telefoon uit te schakelen of de oproep uit te schakelen. Velen van ons zijn echter niet gemakkelijk te geven. “Mensen met een verergerd verantwoordelijkheidsgevoel en degenen die in het echte leven anderen nauwelijks kunnen weigeren in hun verzoeken, ervaren een sterk schuldgevoel over bewust gemiste oproepen”, vervolgt Tatyana Rebeco. – Elke keer, nadat ze de oproep hebben gemist, zijn ze op zoek naar een excuus voor hun “wangedrag”. “Ik voel me ongemakkelijk, zelfs als ik de telefoon niet kan opnemen om vrij objectieve redenen”, zegt de 34-jarige Oleg. – Wanneer ik opzettelijk de oproep reset, blijft er altijd een onaangenaam display in mijn ziel. Ik begrijp dat dit stom is, maar elke keer voelt het alsof ik ruw in niets tegen een schuldig persoon heb geduwd. “.

We hebben onze woorden en acties nodig om door de samenleving en onszelf als goed of op zijn minst neutraal te worden gewaardeerd. “Een van de meest voorkomende beschermende mechanismen van de psyche, waardoor we ons gedrag moreel acceptabel kunnen maken, is rationalisatie”, legt Natalya Izbutskaya uit. – In het geval van het filteren van de oproepen, is de gemakkelijkste manier om van schuld af te komen om de verantwoordelijkheid naar jezelf te verplaatsen naar producenten van mobiele telefoons – uiteindelijk ontwikkelden ze de functies die manipuleren van informatie. “. Fabrikanten van mobiele telefoons zien echter zelf de situatie anders. “Sommige modellen van het merk Siemens Benq zijn uitgerust met de functie van filteroproepen, en alle modellen maken het mogelijk om het adresboek in verschillende groepen te verdelen – bijvoorbeeld” Family “,” Office “of” VIP “. Dit betekent echter op geen enkele manier dat we deze of een andere gedragsstrategie voor onze gebruikers opleggen, ”legt Natalya Makarova uit, hoofd van de marketingafdeling van Benkue Mobail LLC. – Geen van de opties waarmee u kunt weigeren om met een bepaalde abonnee te communiceren, wordt standaard ingesteld, wat betekent dat om te activeren een bewuste vrijwillige inspanning moet doen. We streven ernaar om gebruikers van onze telefoons de maximale mogelijkheden te bieden, maar hoe ze ze kunnen gebruiken, hangt er zelf van af. “.

“We zijn niet verplicht om te communiceren met iedereen die ons kan bellen,” gelooft Tatyana Rebeco. “Het vormen van een cirkel van communicatie naar eigen goeddunken is de normale behoefte aan elke volwassen persoonlijkheid”. En een bepaald pluspunt van een mobiele telefoon is dat het ons deze kans vereenvoudigt. “Het probleem doet zich voor wanneer we beginnen de oproepen van mensen die zelf hun nummer hebben gegeven, constant overslaan”. – Als er te veel ontbrekende oproepen zijn, is het tijd om na te denken over je communicatiekring en te analyseren wat https://stijve-penis.com/problemen-met-de-erectie-wat-te-doen/ er echt niet bij ons past..”